Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Eniro gömmer en guldtacka

Publicerad: 22 februari 2010, 14:49

I fredags gick startskottet för en skattjakt kopplad till olika Eniro-tjänster, främst tjänsten Gatuvy. Vinnaren får en guldtacka på ett halvt kilo värd cirka 145 000 kronor. Exempel på ledtrådar är en jättenäsa mitt på gräsmattan vid Ullevi.


Ämnen i artikeln:

OgilvyEniro

Kolla in kampanjsajten

- Skattjakten

Nu har kartorna fått en större betydelse i vår vardag. Så sammanfattar Eniro senaste utvecklingen i introduktionen till företagets tävling – Skattjakten. Tävlingen går ut på att med hjälp av Eniros karttjänster hitta ett halvt kilo guld. Bland annat används den nylanserade tjänsten Gatuvy, som gör att det går att se gatuvyer i 360 grader.
I skattjakten kommer tävlande möta spännande profiler, besöka intressanta platser och lösa kluriga gåtor.

Bakom kampanjen ligger Ogilvy:
– I höstas körde vi en kampanj för Eniro där människor fick man en möjlighet att göra en banner om sig själv ifall man uppdaterade sina uppgifter på personsök. Det var startskottet för att låta tjänsterna bli en naturlig del av en större upplevelse. Nu tar vi nästa steg i och med Skattjakten, säger Håkan Karlsvärd, projektledare på Ogilvy.

Tävlingen Skattjakten pågår under tre veckor och till sin hjälp har deltagarna funktioner som vägbeskrivningar, gps-koordinater och kartsök.
För att få chans att vinna guldet krävs att man hittar tolv ledtrådar. Efter tre tre veckor ställs deltagare som hittat samtliga ledtrådar inför en slutgiltig fråga och de nio första rätta svaren går vidare till final:
– I fredags körde vi första spoten med en trailer på Eniros startsida. Vi har inte hunnit få in första statistiken med antalet tävlande ännu, men klart är att vi har fått ett stort gensvar hos sociala medier och med tanke på kommentarerna märker vi att många redan nu har dragit igång Skattjakten, säger Håkan Karlsvärd.

Arbetsgrupp: Eniro

Kund: Jonas Dalhqvist och Jacob Westermark

Arbetsgrupp Ogilvy
Projektledare Håkan Karlsvärd
Planner Thomas Weigle
Produktionsledare Li Nelson
Digital Produktionsledare Susanne Ytterlid
CD Björn Ståhl
Copy Björn Persson
AD Timo Orre
AD Attila Kiraly
Web developer Sanna Nilsson
Retush Maja Hermin
Byråproducent Markus Aklm

Produktionsbolag Flodell film
Regisör Jakob Ström
Producent Dan Svensson

Gatuvy produktion C3

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

OgilvyEniro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.