Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Eniros konsumentsajt får kritik

Publicerad: 22 april 2010, 11:24

Eniros konsumentsajt Rejta.se får kritik av konkurrenten Reco.se.
Detta sedan företagen själva kan välja om de ska betygsättas eller inte.


Bakgrunden är att konkurrenten Reco.se fick ett klagomål från företaget Svensk Affärsförmedling som var mycket missnöjda med att de negativa omdömena från sajten kom högt upp i företagets träfflista på Google.
” Vi ger er 24 timmar att ta bort Svensk Affärsförmedling ur era register innan vi går vidare Vi kommer sätta en team medlem på heltid att smutskasta er på internet så ni inte kommer kunna fortsätta bedriva er verksamhet pga det dåliga ryktet vi kommer klottra ner överallt på internet”, skrev företaget i ett hotfullt brev till Reco.se.

Efter att ha svarat på mejlet kom en ny påtryckning från Svensk Affärsförmedling. Nu från en jurist.
”Vi har besökt och kommunicerat med andra sajtägare tex rejta.se, och dess produktägare Eniro tillmötesgick våra önskemål Idag finns Svensk Affärsförmedling med på rejta och eniro med ett betalt införande i syfte att kommunicera på ett bra sätt med sina medlemmar, öppettider och telefonnummer etc.
Vi kan tänka oss att stanna kvar med ett betalt införande hos er, fast med stängd kommentar funktionalitet.
Om detta bidrar till marknadsföring och bra kommunikation till våra anslutna medlemmar.”

Om man söker på Svensk Affärsförmedling på Rejta.se finns det inga kommentarer från kunder. Det är dessutom omöjligt att skriva nya omdömen om företaget. Nikke Lindqvist på Reco.se frågade Eniro på Twitter om det var möjligt att köpa bort omdömen från Rejta.se.
– Man kan absolut inte köpa bort omdömen från Rejta.se och kommer inte kunna köpa en sådan tjänst från oss framöver heller, var svaret.

Men när Resume.se ringer försäljningsavdelningen på Rejta.se är budskapet ett annat.
– Det är bara att säga till så tar vi bort den länken, är beskedet Resume.se får när vi ringer Rejtas försäljningsavdelning.’

Vad kostar det?
– Ingenting det är gratis.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.