Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ensam kvar

Publicerad: 30 september 2009, 14:08

Av tidningen Fokus fyra grundare, Martin Ådahl, Karin Pettersson, Lasse Grafström och Martin Ahlquist är  nu Martin Ahlquist ensam journalist kvar. – Det är skittråkigt att Karin slutar, säger han.


Ämnen i artikeln:

Martin AhlquistFokus

Martin Ahlquist. Foto: Resumé

Martin Ådahl var den första som lämnade tidningen. Han blev istället chef för centerns tankesmedja Fores. Ådahl syns dock fortfarande i tidningen som kolumnist.

Nu lämnar chefredaktören Karin Pettersson tidningen för att bli Socialdemokraternas kommunikationschef. Igår utsåg tidningens styrelse utgivaren Martin Ahlquist till chefredaktör.
– För tidningsproduktionen blir det inte så stor skillnad, eftersom det redan idag är jag som jobbar mest med produktionen. Lotta Engzell-Larsson, som är tidningens nyhetschef blir samtidigt redaktionschef.

Hur känns det att vara ensam kvar nu?
Lasse Grafström, vår vd, har också varit med sedan starten. Men det är ingen större dramatik. Vi har snart kommit ut i fyra år.

Karin Pettersson får nu en roll som ni ska granska. Har ni klippt banden direkt?
– Ja. Karin deltar inte i det redaktionella arbetet längre. Däremot har hon en del event kvar att slutföra som inte krockar med hennes nya jobb.

Martin Ådahl till Centern och Karin Pettersson till sossarna. Vilket parti ska du gå till när du slutar?
– Det blir inget parti för min del. Både Karin och Martin har ett förflutet både inom politiken och journalistiken. Det har inte jag. Det enda förhållningsätt jag vill ha till politik är att granska den.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Martin AhlquistFokus

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.