Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Ett personligt påhopp"

Publicerad: 24 juni 2010, 10:55

Biståndsorganisationen Action Aid kommer idag att lämna över en gigantiskt betalningspåminnelse till H&M:s vd Karl-Johan Persson. Men när de ville föra in den som annons i Dagens Industri fick de nobben.


Ämnen i artikeln:

ActionaidDagens Industri

Annonsen dom DI nobbade.

Action Aid har i veckan presenterat en rapport som påstår att H&M flyr från skatt i Bangladesh. Den fick stort genomslag i medierna. Men klädjätten har tillbakavisat kritiken.
– De här påståendena är totalt missvisande och vi är väldigt upprörda över dem. Det handlar absolut inte om någon skatteflykt, sa H & M:s ekonomiska informationschef Nils Vinge till TT tidigare i veckan.

Action Aid fortsätter nu att sätta press på klädjätten. Tanken var att sätta in en annons i Dagens Industri. Den var utformad som en betalningspåminnelse och riktad till vd Karl-Johan Persson. Där står att företaget har en skatteskuld på 100 000 000 kronor.

Men Lotta Edling, tf utgivare, på Dagens Industri ville inte publicera annonsen.
– Annonsen var utformad som ett personligt påhopp på H&M:s vd Karl-Johan Persson i en ton som känns över gränsen för DI att publicera. Både jag och vår annonsdirektör Erik Lennmark var personligen i kontakt med Action Aid igår och motiverade vårt beslut, säger hon.

Action Aid kommer dock inte att ge sig utan  lämnar idag över betalningspåminnelsen i till H&M. De nöjer sig inte med att göra det i vanligt A4-format, utan i storleken 1,5 gånger 2 meter.

Bakom Action Aids kampanj ligger reklambyrån Trackster.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

ActionaidDagens Industri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.