Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

EU utvidgar förbud mot tobaksreklam

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

EU trappar upp kampen mot tobaksreklamen. Nu har EU:s hälsoministrar klubbat igenom ett förbud mot all gränsöverskridande tobaksreklam.


Det innebär att tobaksbolagen från den 31 juli 2005 bara kan göra reklam för sina produkter på bio och utomhus. Förbudet innefattar alla andra annonsmedier såsom tv, radio, tidningar, internet och Formel 1-bilar, skriver Adageglobal.com.Responserna på belsutet har inte låtit vänta på sig.- Vi välkomnar direktivet. Vi tror att EU kommer allt närmare ett totalt förbud mot tobaksreklam och tobakssponsring, säger Vera Da Costaesilva från Världshälsoorganisationen WHO.Tobaksföretagen har en annan inställning till beslutet.- Vi är besvikna över utslaget. Vi är fortfarande inte övertygade om att den europeiska unionen ska ha den här makten för det här överstiger deras kompetens. Nu tittar vi på vad vårt nästa drag ska bli, säger en taleskvinna för British American Tobacco till Adageglobal.com.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.