Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Euronews på fallrepet

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Den europeiska tv-kanalen Euronews kämpar för sin överlevnad. Ledningen har kortsiktigt lyckats lösa det ekonomiska läget, vilket tryggar tv-sändningarna fram till juni 2003. Men vad som händer efter det är osäkert.


Euronews startades 1993 av 19 olika nationella tv-kanaler i Europa med målsättningen att bli en stark europeisk konkurrent till amerikanska CNN och brittiska BBC World.De senaste åren har Euronews haft svårt att locka både tittare och annonsörer, vilket satt företaget i en tuff ekonomisk sits. Ett av de stora problemen har varit att man inte lyckats med att skapa ett välfungerade europeiskt annonspaket, enligt Ad Age Global.Nu har man lyckats nå en en ekonomisk lösning som tryggar sändningarna fram till juni 2003.Lösningen innebär också att brittiska ITN/Reuters, som köpte 49 procent av Euronews 1997, kommer att lämna företaget.Vem som eventuellt går in som nya ägare är ännu inte klart. Franska regeringen har dock redan tidigare visat intresse för Euronews för att på så sätt skapa en helfransk tv-kanal som konkurrerar med CNN och BBC.Cirka 250 medarbetare arbetar på huvudkontoret i Lyon i Frankrike, däribland över 150 journalister.

Pia Grahn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.