Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Eurosport avsändare för all sport i Discoverys svenska kanaler

Publicerad: 12 november 2015, 11:36

Hasse Backe under Kanal 5:s landslagssändning

Sändningarna av playoff till EM blir starten för både en ny roll och en ny profil för Eurosport-varumärket i Discovery Networks Swedens kanalportfölj. Då blir Eurosport redaktionell avsändare för all sport på Discovery Networks Swedens kanaler. Samtidigt döps Eurosport-kanalerna om till Eurosport 1 och Eurosport 2 och får en helt ny uppgraderad grafisk profil.


Ämnen i artikeln:

FotbollDiscovery Networks SwedenEmir OsmanbegovicEurosportKanal 5

I helgen stundar EM-kvalets playoff som avgörs den 12-17 november. Största svenska intresset ligger på det episka dubbelmötet mellan Sverige och Danmark som direktsänds i Kanal 5 den 14 respektive 17 november och där en EM-biljett ligger i potten. Men inte under Kanal 5:s logotyp.

I samband med playoff-perioden från och med den 13 november tilldelas nämligen Eurosport en ny roll som avsändare för all TV-sänd sport i Discovery Networks Swedens kanalportfölj, tillkännager bolaget i ett pressmeddelande. För tittarna kommer förändringen att bli visuellt uppenbar under direktsändningarna i Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport 2.

Initiativet ligger i linje med att Eurosport sedan juli 2015 är ett helägt bolag i Discovery-sfären. I Sverige är de tidigare två sportenheterna – Discovery Networks Swedens respektive Eurosports -integrerade i en sammanhållen sportredaktion sedan i våras.

– Vi svidar om till en ny kostym och laddar för fest. Playoffmatcherna mot Danmark och den stora riksangelägenhet som "Slaget om Skandinavien" kommer att bli, är det ultimata tillfället för oss att visa upp vårt nya sportvarumärke för en bred publik. Vi ser fram emot att förmedla två häftiga fotbollsupplevelser till hela Sverige, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden i ett pressmeddelande.

I samband med att den nya rollen i Discovery Networks kanalportfölj döps de två Eurosport-kanalerna från och med den 13 november officiellt till Eurosport 1 och Eurosport 2 och varumärket får en ny grafisk profil samt logotyp.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.