Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Eva Swartz ny programdirektör på TV4

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Nu står det klart att Eva Swartz, 45, efterträder Jan Scherman som programdirektör på TV4. I dag är hon chef för TV4:s underhållningsavdelning.(UPPDATERAD)


Eva Swartz berättar att hon fick frågan om hon ville bli programdirektör för en vecka sedan. Hon ville ha några dagar att tänka innan hon tackade ja. De positiva delarna övervägde, även om jobbet innebär ett stort ansvar.- Vi på TV4 är som folk är mest. Vi blandar högt och lågt, säger hon som en av förklaringarna till att hon nu blir TV4:s programdirektör.Är du själv sådan?- Ja, jag är både glad och seriös.Eva Swartz säger sig vara mycket nöjd med årets program på TV4. Men annonskonjunkturen ställer till det. Just nu gör TV4 helt enkelt för bra program. Det vill säga de får inte in annonspengar som motsvarar programmens tittarantal. Trots detta lovar Eva Swartz en programsatsning som är i nivå med årets. Vilka nyheter det blir är doch Swartz förtegen om. Vi söker såklart förnyelse hela tiden. Men min grundsyn på programmen är samma som Jan Schermans.Nämligen? Att TV4 ska drivas som en bred kanal.Eva Swartz har lång tv-erfarenhet. Innan hon kom till TV4 var hon vd på produktionsbolaget Meter. Hon har också varit redaktör, redaktionschef,  producent samt tv-chef på produktionsbolag, främst Meter. Jag har en stor erfarenhet som chef i medieföretag och jag känner mig trygg i den rollen. Jag tror även att jag vågar säga att jag är en bra chef.Vem som efterträder Ewa Swartz som underhållningschef är ännu inte klart.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.