Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Expert ansöker om konkurs

Publicerad: 18 september 2012, 15:23

Hemelektronikkedjan Expert ansöker om konkurs.
En konkursansökan för samtliga 136 butiker lämnades i dag in vid Linköpings tingsrätt, skriver Corren.se.
Först förnekade vd:n Magne Solberg det hela - men senare på kvällen skickade Expert ut ett pressmeddelande där konkursen bekräftas.


Ämnen i artikeln:

Expert

Expert ansöker i dag om konkurs i Sverige. Det uppger Corren.se som har tagit del av den konkursansökan som har lämnats in till Linköpings tingsrätt.   

Trots att ansökan är undertecknad av Experts vd Magne Solberg säger han sig inte känna till den.  
– Vi har inte lämnat in någon konkursansökan till Linköpings tingsrätt. Jag vet inte var du har fått det ifrån, säger han till Corren.se.

Reporter: Jag har konkursansökan framför mig. Det är en offentlig handling på tingsrätten. Ansökan är underskriven med ditt namn.  
– Jag får återkomma till dig.  

Expert är den andra hemelektronikkedjan som går i konkurs i Sverige. I fjol fick konkurrenten Onoff plocka ned skylten, och då var det just Expert som köpte många av deras butikslägen.

Nyligen stod också det klart att Expert lämnar reklambyrån McCann Stockholm.

Kedjan omsätter 2,8 miljarder kronor, och i fjol investerade de 167 miljoner kronor brutto i medieutrymme, enligt Sifo Reklammätningar. Carat är Experts mediebyrå, men de har inte fått någon information om konkursansökan.
– Nej, det kände jag inte till, säger Göran af Klercker, vd på Carat, som inte heller kan uppge om byrån har några fordringar på Expert.  

McCanns Norden-vd Robert Bryhn säger till Resumé att han inte tror att byrån har några fordringar på sin forna kund. Det sista stora projektet slutfördes i våras.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Expert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.