Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Expressen ska åter bli störst"

Publicerad: 10 juni 2009, 13:17

I majsiffrorna för räckviddsmätningen Orvesto dag går Expressen starkt framåt. Samtidigt backar Aftonbladet och gapet mellan tidningarna är nere i drygt 6 600 läsare.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetThomas MattssonExpressen

Jan Helin på Aftonbladet är fortfarande större än Thomas Mattsson på Expressen. Foto: Björn Elgstrand

Enligt mätningen krymper gapet månad för månad. Så sent som i februari skilde det över 120 000 läsare mellan kvällstidningarna. Nu är Expressen nästan ifatt, efter att ha ökat räckvidden med runt 60 000 i maj.
– Jag tror att det kan finnas en eftersläpning i räckviddssiffror, och att den ökning som vi ser nu delvis är ett resultat av att Expressen redan under hösten 2008 började vinna marknadsandelar i kvällstidningsgenren.

Kommer det ökade läsandet även att synas i era upplagesiffror?
– Upplagegapet har minskat sedan i höstas och jag upplever att upplagan, som är fortsatt minskande, ändå har stabiliserats något.

Hur trovärdiga är siffrorna i mätningen?
– Båda tidningarna mäts ju enligt samma förutsättningar och trenden med ett minskat gap har varit tydlig i flera månader. Men alla undersökningar kan förstås ha felkällor.

När kommer Expressen ikapp Aftonbladet (papperstidningen)?
– Min ambition är att Expressen åter ska bli Sveriges största tidning, men när det eventuellt kan inträffa beror också på hur konkurrenten agerar med så kallade friexemplar och blockabonnemang.

Resume.se har sökt Aftonbladets chefredaktör Jan Helin för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.