Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Expressenprofil tar över Hänt Extra

Publicerad: 14 februari 2011, 12:27

Expressenprofilen Bo Liljeberg blir ny chefredaktör på Hänt Extra. Efter 25 år, varav 18 år som chef, lämnar han nu kvällstidningen. – Det är ett roligt och stort hus. Det har aldrig känts som en plåga. Men efter 25 år känns det skönt att göra något annat, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Bo Liljeberg

Bo Liljeberg. Foto: Expressen.

Den senaste tiden har Bo Liljeberg varit redaktör för nöjesbilagan Extra. Men dessförinnan har han varit på alla tänkbara avdelningar på Expressen. Nu berättar han att kändisvärlden har kommit att fascinera honom allt mer under åren. Att flytta till Hänt Extra känns som ett naturligt steg.

– Det är en fantastik genre, konstaterar Bo Liljeberg.

Till det nya jobbet tar han framför allt med sig mentaliteten som präglar nyhetsarbetet på kvällstidningen. Bo Liljeberg hävdar att de skickligaste reportrarna är de som är ivrigast och ringer det där extra samtalet för att landa en nyhet. En metod som är ett måste i den mördande konkurrensen där varje artikel räknas.

– Det handlar om att man aldrig ger sig. Det är en mentalitet som ska genomsyra allt man gör, säger han.

Hans nuvarande tidning Extra tangerar Hänt Extra i sin kändisbevakning. Men Bo Liljeberg kommer inte att inleda något omfattande förändringsarbete med en gång. Istället är det varsamma förändringar som gäller.

– Jag tror inte man ska göra för stora förändringar direkt utan göra det med en känslig hand, säger han.

Vem som tar över som redaktör för Extra är ännu inte klart.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Bo Liljeberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.