Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Facebook, Google och Amazon utreds för monopol

Publicerad: 24 juli 2019, 06:27

Facebook utreds.

Foto: Mostphotos

USA:s justitiedepartement inleder en omfattande monopolutredning av Facebook, Amazon, Apple och Googles moderbolag Alphabet.


Ämnen i artikeln:

FacebookAmazonGoogleApple

Det amerikanska justitiedepartementet sa på tisdagen att man förbereder en utredning av de största techföretagen Facebook, Amazon, Apple och Alphabet huruvida de på olaglig väg stävjar konkurrens, skriver Wall Street Journal (betallänk).

Utredningen sker utöver den tidigare granskningen som justitiedepartementet och FTC gör. Man har inte velat offentliggöra en lista på vilka företag det gäller specifikt, men har sagt att översynen gäller de som håller på med sök, sociala medier och e-handel online. I juni rapporterade Reuters om att president Donald Trump skulle vara på väg att utreda techjättarnas massiva kraft på marknaden.

Beskedet gjorde att det blev skakigt på börsen, rapporterar flera medier. Facebook föll 1,7 procent, Alphabet en, Amazon 1,2 och Apple gick 0,8 procent lägre.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookAmazonGoogleApple

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.