Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Facebook-grundaren tystar ”nät-troll”

Publicerad: 7 november 2014, 08:30

Den sociala nätverksjätten har precis meddelat att man inleder ett Unicef-samarbete för att bekämpa Ebola. Facebook möttes av kritik i sociala medier där kritiken handlade om att det hela sker i rent marknadsföringssyfte. Då valde ingen mindre än grundaren själv – Mark Zuckerberg – att gå in och tysta "nät-trollen".


Ämnen i artikeln:

FacebookUnicefMark Zuckerberg

Adweek menar att det är ytterst ovanligt att en så publik figur som just Mark Zuckerberg ger sig in i striden för att tysta kritik i sociala medier.

Tidningen beundrar också äkthetskänslan som skapas av att Mark Zuckerberg rent slumpmässigt går in och tystar en av kritikerna.

Facebook meddelade också att man satsar på att hjälpa Guinea, Liberia och Sierre Leone att få bättre internetuppkoppling för att kunna "boosta" sina medicinska ansträngningar.

Men en person som kallar sig Pepe Pepe Pepe lät sig alltså inte imponeras.

Han skriver:
"Facebook ger alla möjligheten att donera, men hur mycket donerar Facebooks själva? ....det här känns bara som marknadsföring ytterligare en gång."

Då svarar Mark Zuckerberg:
"Jag har personligen donerat 25 miljoner dollar och Facebook lägger miljoner på att erbjuda Internetuppkoppling i de berörda områdena."

Kort efteråt ger sig en som kallar sig Patrick J Callison in i diskussionen:
"Mark bara....tillintetgjorde dig."

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.