Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Facebook kan slå ihop alla sina meddelandetjänster

Publicerad: 28 Januari 2019, 06:49

Användarna kan snart slippa behöva växla chatappar, Annie Lööf mest omnämnd på sociala medier och Samsung dumpar plastförpackningar. Det och mer i veckans första morgonsvep.


Facebook kan slå ihop chatappar

I helgen bekräftade Facebook ryktena om att bolaget kan komma att slå ihop chattjänsterna WhatsApp, Messenger och den för Instagram. Den nya tjänsten kommer att möjliggöra chattande över plattformsgränserna och väntas lanseras 2020.

– Vi vill bygga de bästa meddelandetjänsterna som finns och användarna vill kunna skicka meddelanden snabbt, enkelt, tillförlitligt och privat, berättade en talesperson för New York Times.

Facebook har de senaste åren försökt hitta sätt att driva annonsintäkter från de meddelandetjänsterna, speciellt Messenger. Det är i nuläget oklart om man kommer att inleda liknande satsningar för även WhatsApp och Instagrams meddelandetjänster. De tre apparna har i dagsläget mellan 1 och 1,3 miljarder användare.

750 personer får lämna Verizon Media

För ett par veckor sedan meddelade Verizon att man bytte namn på sin medieverksamhet från Oath till Verizon Media. I mediekoncernen ingår bland annat plattformar som Techrunch, Huffington Post och AOL.

I helgen berättade mediejätten att 750 personer skulle komma att få lämna bolaget, det rapporterar The Drum. Beskedet kommer en månad efter att Verizon själva skrev ned värdet på Verizon Media med 4,6 miljarder dollar. Nedkskrivningen halverade värdet på bolaget.

Den senaste månaden har även BuzzFeed, USA Today och Mic.com meddelat stora nedskärningar.

Annie Lööf mest omnämnd i sociala medier

Mellan den 1 oktober och den 31 december 2018 var Annie Lööf den partiledare som omnämndes överlägset flest gånger på Twitter, och låg dessutom bara marginellt efter Stefan Löfven på Facebook, det rapporterar SVT. Jimmie Åkesson, som tidigare varit ett hett samtalsämne i sociala medier, hamnar först på en femteplats på Facebook och en sjundeplats för Twitter.

Inläggen kring Centerpartiets, som i samband med regeringsbildningen varit indragna i en svekdebatt, Annie Lööf är dessutom de näst mest negativa. Mest negativa har dock inläggen i sociala medier gällande Miljöpartiets Isabella Lövin varit.

Samsung dumpar plastförpackningar

För de allra flesta varumärken har det blivit en hygienfråga att ha en tydlig hållbarhetsagenda. Under helgen meddelade Samsung att man skulle komma att ta bort all plast från sina förpackningar med start under det andra kvartalet. Istället kommer produkterna att förpackas i återvinningsbara material. Med start nästa år kommer bolaget dessutom att använda miljövänligt papper för alla sina pappersförpackningar, det rapporterar Techcrunch.

Apples senaste kampanj i Kina fokuserar på familjen

Snart firar kineserna det kinesiska nyåret, och precis som inför högtider i västvärlden lanserar Apple en bred reklamkampanj på den kinesiska marknaden. Kampanjen kretsar kring splittringen mellan landsbyggd och storstad i landet och i den får tittarna följa en son som åker hem för att hälsa på sin mamma på landsbygden. Hela kampanjen är inspelad med en iPhone XS.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.