Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Facebook tar upp kampen med Google och Amazon – skapar egen AI-assistent

Publicerad: 18 april 2019, 06:14

Snart kan dessa få sällskap av Facebook. Ica, H&M Home och SJ är några av de som utvecklat AI-assistenter för Google Home.

Foto: Yasmine Winberg.

Facebook släpper AI-assistent, Netflix och Hulu kan stämmas för sina Fyre Festival-dokumentärer och det kan bli stopp för lajkande barn. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookAIMorgonsvepetGoogle

Facebook tar upp kampen med Google och Amazon – skapar egen AI-assistent
AI-assistenter har tagit världen med storm och hittills är det främst Google Home och Amazon Alexa som har vunnit marknadsandelar. Efter en tids rykten bekräftar nu Facebook att de också har en AI-assistent på gång. Bolaget har tidigare experimenterat med en AI-assistent för Messenger, men den satsningen lades sedermera ner. Den här gången satsar Facebook mindre på meddelanden och mer på röststyrning av produkter. Assistenten kommer att fungera med Facebooks AR- och VR-hårdvara samt med enheten Portal. Det skriver The Verge.

Hulu och Netflix kan stämmas efter Fyre Festival
Både Hulu och Netflix släppte ungefär samtidigt varsina dokumentärer om Fyra Festival – festivalen som såldes som en drömtillvaro av världens största influencers – men som blev ett fiasko. Gregory Messer, en företrädare för Fyre Festival har lämnat in en stämningsansökan mot de båda bolagen i konkursdomstolen. Han kräver att få Netflix och Hulu att visa om de har betalat för videosekvenser som de använt.
"För att skapa dokumentärerna har både Hulu och Netflix använt sig av unika behind the scenes-filmer från festivalen. Eftersom de båda bolagen inte varit transparenta i frågan är det omöjligt att avgöra varifrån bilderna kommer", skriver han i ansökan. Detta skriver Adage.

Twitter köper populär tjänst
Highly, en tjänst som gör det smidigt för användarna att dela med sig av citat från artiklar i sociala medier, har Twitter nu lagt vantarna på. Än så länge är det oklart vilka planer Twitter har för tjänsten, möjligheten finns att de bestämmer sig för att baka in den i Twitters app. Klart är i alla fall att Highly i samband med uppköpet stänger ner sina appar för Slack och IOS. Det skriver Techcrunch.

Facebook sparade 1,5 miljoner e-poster
I samband med att folk registrerade sig hos Facebook i maj 2016 samlade Facebook in över 1,5 miljoner användares e-postkontakter. Facebook själv menar att det hela var ett misstag och att man nu har raderat kontakterna. Just nu kontaktar Facebook de användare som är drabbade. Det är inte fastställt om kontakterna har använts för riktad annonsering, skriver Business Insider.

Kan bli stopp för lajkande barn
Information Commissioner's Office (ICO), alltså Storbritanniens motsvarighet till Datainspektionen, vill stänga av möjligheten att "gilla" på Facebook och Instagram föralla personer som är yngre än 18 år. Man vill helt enkelt ta bort funktioner som uppmuntrar användarna att engagera sig på plattformarna. Dessutom vill ICO att det ska finnas en begränsning i hur barns personuppgifter samlas in och delas av företage¬t. Dessutom ska barn få veta om de övervakas av sina föräldrar och att riktade annonser ska avaktiveras. Det skriver The Guardian.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.