Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Facebook testar massmeddelanden via Messenger

Publicerad: 29 november 2017, 12:09

Facebooks vd Mark Zuckerberg.

Facebook testar just nu en funktion som låter företag skicka ut massmeddelanden via Facebook Messenger.


Ämnen i artikeln:

Facebook annonsering

Nyheten att Facebook testar ett nytt sätt för företag att masskommunicera via Facebook Messenger avslöjades av Twitter-användaren @phwd, som också har bilder på funktionen, varpå Facebook bekräftade nyheten för sociala mediesajten Social Pro Daily.

Meddelandena kan formuleras på följande vis: ett välkomstmeddelande, huvudmeddelandet som kan vara både text, video eller en bild, en meddelanderubrik, en underrubrik och en call-to-action i form av möjligheten att svara.

Företagen som väljer att använda sig av funktionen får, precis som i annan Facebook-annonsering, betala för hur stor målgrupp man vill nå.

Tidigare i november berättade David Marcus, chef över Facebooks meddelandeprodukter, att de just nu fokuserar på att hitta nya sätt för marknadsförare att använda sig av Facebook Messenger.

– Messenger-användare behöver inte oroa sig för att bli spammade, användarna måste ha tidigare ha öppnat trådar från företaget för att de ska kunna få meddelanden. Användarna kan också blockera de avsändare de inte vill ha meddelanden ifrån.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Facebook annonsering

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.