Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Facklig konsult bekräftar krisen på DN

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Igår, måndag, la SJF:s löntagarkonsult Gert Ohlin fram sin rapport om den ekonomiska krisen på Dagens Nyheter. Föga förvånande tycker Ohlin att varslen på tidningen är onödiga. Men enligt vad Resumé erfar bekräftar han också att Dagens Nyheters svårigheter är långtgående.


Rapporten från SJF:s löntagarkonsult Gert Ohlin presenterades vid ett stormöte i måndags. Sedan dess har rapporten omgärdats med stor sekretess. Den har inte distribuerats fritt bland medarbetarna eller SJF-medlemmarna.Enligt vad Resumé erfar säger Ohlins rapport att Dagens Nyheter måste fortsätta att genomföra betydande besparingar. Däremot tycker konsulten att varslen på DN är onödiga. Gert Ohlin anser att motsvarande besparingar kan göras genom att minska sidantalet och antalet vikarier på tidningen. Dessutom tycker Ohlin att det är fel att sätta ett bäst föredatum på avgångserbjudandet till medarbetarna. Där, menar Ohlin, är det bättre att skynda långsamt.Dagens Nyheters facklubbsordförande, Johannes Åman, bekräftar att rapporten har lagts fram, men han vill överhuvudtaget inte kommentera innehållet i vare sig rapporten eller de efterföljande diskussionerna.- Rapporten är ett internt dokument och ska behandlas som ett sådant, säger Åman.Resumé har även sökt Gert Ohlin för en kommentar.

Robert Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.