Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fältman & Malmén vill sänka lönerna

Publicerad: 24 april 2009, 11:26

Fältman & Malmén, som grundades 1965, har liksom flera andra byråer i branschen drabbats av de sämre tiderna. Enligt uppgifter till Resume.se har ledningen nu hotat med sänkta löner – annars blir det uppsägningar. (uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Fältman & Malmén

Fältman & Malmén har enligt egna sajten idag 33 medarbetare och räkenskapsåret 2007/2008 låg omsättningen på cirka 51 miljoner kronor. Det är en kraftig nedgång sedan 2005/2006 då omsättningen låg på 73 miljoner kronor.

Nu verkar de sämre tiderna ha fått byråns ledning att ta till krafttag. Enligt uppgifter till Resume.se har ledningen uppmanat de anställda att minska sin lön med 20 procent. Ledningen ska i så fall själva sänka sina löner med 30 procent, annars finns en risk att byrån tvingas säga upp folk.
– Det stämmer till viss del, säger Johan Viberg en av de fyra personerna i ledningsgruppen.

Gick ni ut med informationen till personalen igår?
– Vi har inte gått ut med någon särskild information. Mer vill jag inte säga, jag är inte rätt person att prata med. Jag ber någon ringa upp.

De fyra personerna i ledningsgruppen är Magnus Fältman, Mats Ekberger, Fred Raaum och Johan Viberg.
2008 års resultat blev 4 miljoner. Året innan var vinsten 7,9 miljoner.

Ingen från Fältman & Malmén har ringt tillbaka till Resume.se. Däremot har de skickat ut ett pressmeddelande där neddragningarna bekräftas.

I pressmedelandet skriver byrån:
”Fältman & Malmén har alltid sett långsiktigt på verksamheten, och liksom tidigare lågkonjunkturer anpassar vi oss nu till rådande marknadsförutsättningar. Nu samlar vi oss för att säkra servicegraden gentemot alla våra kunder. En generell lönesänkning genomförs för att ge samtliga medarbetare en rättvis chans att fortsätta arbeta med det vi brinner för.”

En dag senare, på fredagen, hör Johan Viberg av sig till Resume.se. På frågan om lönesäkningen även innebär en arbetstidsförkortning svarar han.
– Vi måste i första hand garantera servicenivån till våra kunder och har en hel del pitcher just nu att jobba med. Därför fortsätter vi med full arbetstid tillsvidare. Skulle uppdragen minska kommer vi prioritera utbildning, men det är klart att ser vi till hösten att det finns förutsättningar att sänka arbetstiden så kommer vi överväga det också. Vi följer marknadsutvecklingen noggrant och anpassar oss efter det.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Fältman & Malmén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.