Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Fantastiskt roligt"

Publicerad: 23 april 2008, 12:47

Här är glädjebeskedet som får reklamprofilerna på nystartade Folkefilm att jubla. Produktionsbolagets regissör Ruben Östlund med filmen ”De ofrivilliga” tävlar i filmfestivalen i Cannes.


Tobias Bergman, Johan Tappert och Filip Nilsson på Folkefilm.

I februari berättade Resume.se om det nya produktionsbolaget Folkefilm, startat av de tidigare Tre Vänner-regissörerna Tobias Bergman, Filip Nilsson och Johan Tappert.

Efter beskedet om att Folkefilm-regissören Ruben Östlund med filmen ”De ofrivilliga” som enda svenska bidrag tävlar i filmfestivalen i Cannes är glädjen stor på produktionsbolaget.

- Självklart är det fantastiskt roligt, framför allt för Ruben. Det visar också att Folkefilm representerar något som är internationellt gångbart och egensinnigt på samma gång, säger Johan Tappert.

Ruben Östlund, sedan tidigare känd för ”Gitarrmongot”, tävlar i sidoklassen Un certain regard.

I kampen om Guldpalmen tävlar många v’ärldsregissörer, som bland annat Clint Eastwoods med "Changeling", Steven Soderbergh med "Che" och Wim Wender med "The Palermo shooting".

Sean Penn är juryordförande. Filmfestivalen i Cannes pågår 14-25 maj.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.