Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Farfar betalar inte min lön"

Publicerad: 19 november 2008, 20:10

Jocke Jonason har lämnat Farfar. Trots det vägrar reklambyrån att betala ut hans lön. Enligt den forne reklamlegendaren beror det på osämjan mellan honom och den Aegis­ägda reklambyrån.


Jocke Jonason väntar fortfarande på att få lön från Farfar. Foto: Tobias Rydergren

Den 6 november kunde Resumé avslöja att Jocke Jonason hade tvingats bort från Farfar. Nu vägrar reklambyrån att ersätta honom för det arbete som han har lagt ned.

– Jag väntar fortfarande på min sista lön. De är alltid sena med utbetalning av lönen. Det är väl en penningtaktisk sak. Inte så snyggt bara. Nu är de väl sura för att det inte funkade så bra, säger Jocke Jonason.

Samtidigt pågår bråket mellan honom och Matias Palm-Jensen. Den 6 november menade Matias Palm-Jensen att sprickan mellan honom och Jocke Jonason uppstod eftersom de har olika syn på kommunikation.

Håller du med?
– Vi har olika utbildning, bakgrund och erfarenheter. Han säljer en webbyrå. Jag jobbar kanaloberoende och leder enorma arbeten.
– Jag jobbar ju praktiskt med marknadsföring och reklam på den högsta nivå sedan tjugo år tillbaka och det är väl vad som skiljer oss. Erfarenhet och producerande står mot försäljning av detsamma. Båda delar behövs, men de är självklart helt olika plattformar för hur man bildar sin syn på kommunikation.

Hur är er relation just nu?
– Han är väl lite sur just nu.

Resumé har utan resultat sökt Farfars vd Matias Palm-Jensen för en kommentar.  Läs en längre version av artikeln i veckans nummer av Resumés papperstidning.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.