Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Färg, form, och fulsnygga papperskorgar – det inspireras Andreas Karlsson av i sommar

Publicerad: 28 juli 2022, 06:37

Andreas Karlsson, art director på Åkestam Holst, håller till på Gotland. Cirka en timmes cyklande från Burgsvik har han hittat ett guldkorn.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstSommarNyheter

Ge exempel på hög/oväntad/ovanlig kreativitet som du stött på i Sommarsverige?

– Jag har lämnat stan och cyklar just nu runt på Gotland och tältar där det känns lite mysigt. Vid mer eller mindre varje grusgång hänger en skylt med vad som erbjuds om du bara tar en avstickare några hundra meter bort cykelvägen. Det har vart lammskinn och honung. Frisör och loppis. En skyllt fick mig dock att haja till. Motorsågskonst. Inte helt unikt, men i stunden, tydligen, precis vad jag ville åt. Ett par minuter senare stod jag och stirra på välsvarvade ugglor, sköldpaddor och abstrakta, ofärdiga verk. Det gav mig ingenting. Men ändå ett tips för den som går i gång på sånt. Finnes någonstans ca en timma cykling norr om Burgsvik. 

Vad inspireras du annars av under semestern?

– Färg och form är ofta inspirerande, och till vardags, naturligt i form av mer urbana miljöer med spännande arkitektur, olagliga målningar och fulsnygga papperskorgar. Just nu njuter jag av typisk gotländsk skiftande natur och vildvuxna stickblommor längst med vägrenen. Det är lika enkelt som tillfredsställande att få ihop den perfekta buketten att sticka ner i en uppdrucken ölflaska utanför tältet varje kväll. Där lägger jag ribban någon vecka till. 

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstSommarNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.