Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fejkad IKEA-manual förklarar A$AP Rocky-fallet för Trump

Publicerad: 9 augusti 2019, 09:09

Svenska kreatörerna Oscar Gierup och Hampus Elfström har gjort en beskrivning av hur det svenska rättssystemet funkar tillägnad den amerikanska presidenten.


Den värsta hysterin kring A$AP Rocky har avtagit från de svenska spalterna. Men ett par svenska kreatörer har använt händelsen till ett avancerat skämt inom ramen för IKEA:s manualer.

AdWeek uppmärksammar Oscar Gierup art director på McCann New York och copywritern Hampus Elfström på Forsman & Bodenfors i Göteborgs drift med Donald Trump, en idé som uppstod efter den amerikanske presidentens kritiska tweet mot Stefan Löfven trots att den svenska grundlagen hindrar statsministern från att agera.

Donald Trump har nämligen visat sig ha svårt att förstå det svenska rättssystemet och bland annat twittrat att han ska betala artistens borgen.

De svenska kreatörernas manual innehåller instruktioner i sju steg och innehåller flera av presidentens klassiska sägningar såsom "covfefe".

– Vi ville göra något med det faktum att Trump specifikt började bråka med Sverige och vår premiärminister. Särskilt eftersom han har så god hand med diktatorer och ledare som är kända för att ha dödat journalister och oskyldiga människor, säger Oscar Gierup till AdWeek.

– Ikea-manualerna är snabba, enkla och naturligtvis mycket associerade med Sverige, så vi ansåg att mediet passade perfekt för den här idén.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.