Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Feministiskt Perspektiv kör utan presstöd

Publicerad: 10 januari 2011, 13:08

Den nya nyhetstidningen Feministiskt Perspektiv hade premiär i fredags trots att man i dagsläget inte har nått upp till de 1500 prenumeranter som krävs för att man ska kunna få presstöd.


– Det går inte att driva en sådan här hög utgivningstakt på bara prenumerationsintäkter. Presstödet är ett måste, säger chefredaktören Anna-Klara Bratt till Medievärlden.

Nätsatsningen vars affärsidé är att göra en nyhetstidning ur ett feministiskt perspektiv hade som mål att uppnå 1500 prenumeranter innan man lanserade det första numret för att på så sätt kvalificera sig för presstöd.

Det har man ännu inte uppnått, men väljer alltså att börja ändå. Enligt Anna-Klara Bratt har man under de två första dagarna i rullning fått in 200 nya prenumeranter och målet är att uppnå de 1500 prenumeranterna innan sommaren.

De tidigare planerna på att ge ut tidningen även i pappersformat har lagts på is. Istället satsar man på att försöka på ut tidningen på fler språk.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.