måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fifas inkluderande logga för VM 2026 har presenterats

Publicerad: 19 maj 2023, 13:42

Fifas logga till VM 2026

Foto: Fifa

Fifa presenterade sin logotyp för VM 2026, på onsdagskvällen.

Ämnen i artikeln:

FIFAKampanjPR-kampanjReklamkampanjFotboll

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


VM 2026 kallas för historiens största sportevenemang. Fotbollsturneringen med 48 länder kommer att hållas i 16 städer i USA, Kanada och Mexiko med början den 11 juni 2026. Avtäckningen av logotypen – som ägde rum vid ett evenemang i Los Angeles under onsdagskvällen – representerar början på en nedräkning för ett VM som förväntas bli en stor möjlighet för annonsörer. Det rapporterar Adage.

Logotypen har den ikoniska formen av världscuppokalen med nummer 26 i bakgrunden. Den är gjord så att de olika värdstäderna ska kunna lägga till sina egna logotyper och design i den befintliga designen. Även tävlingsländerna ska kunna använda loggan.

– När vi tittar på uppdraget för att skapa varumärket för 2026, visste vi att vi var tvungna att skapa något annorlunda. Något som matchar evenemangets omfattning och storlek, säger Romy Gai, Fifa:s affärschef, till AdAge och fortsätter:

– Med tre länder, 16 värdstäder och 48 lag kommer det att bli det största sportevenemanget i historien. Vi ville ha något som skapar spänning i samhällena och värdländerna, och naturligtvis fans över hela världen som matchar omfattningen av evenemanget.

VM 2026 blir det första med 48 lag och det första med tre värdnationer. Tidigare evenemang har haft 32 lag. Logotypens dynamiska karaktär påminner om tillvägagångssättet av arrangörerna av Los Angeles 2028 OS, som 2020 visade ett ständigt föränderligt emblem som hade som ambition att återspegla stadens kreativitet och mångfald.

Fifa höll i designen med hjälp av flera hemliga byråer. Man ville ha en enkel logga som kan för världen samman. En enkelt, minnesvärd och inkluderande logotype.

– Fifa World Cup 2026 kommer förändra spelet. Vi ville skapa ett varumärke som förändrade spelet. Med en identitet som är mer inkluderande, som fångar de unika identiteterna för varje värdstad, och en som människor stolt kan visa upp och bära, säger Romy Gai.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev