Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Filip & Fredrik i censurbråk med Kanal 5

Publicerad: 25 mars 2014, 06:47

Högflygande duo censurerades

Foto: Skärmdump från filipochfredrik.com

Filip & Fredrik i bråk med Kanal 5 för censurklipp, Disney köper svenske Youtube-fenomenets nätverk för 3,2 miljarder och Huffington Post skrinlägger Rysslandslansering. Det är några av rubrikerna i dagens morgonsvep


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Kanal 5 klippte bort cannabis-scen i "La bamba"

Scenen där Filip Hammar och Fredrik Wikingsson röker på med ett gäng cowboys i "La bamba" censurerades av Kanal 5. Därför är det inte helt enkelt att förstå varför de emellanåt bryter ut i fnissattacker.
– Det känns jävligt trist. I Sverige 2014 ska sånt tydligen klippas bort. De skyller alltid på sändnings­reglerna i sitt jävla London men jag vet inte vad det är, säger Filip Hammar till Aftonbladet.

Disney köper svenske Youtube-fenomenets nätverk

Tidigare Youtube-ägda nätverket Maker Studios, som Svenske Youtube-stjärnan PewDiePie tillhör, ska säljas till The Walt Disney Company för en summa motsvarande cirka 3,2 miljarder kronor, rapporterar Reuters. Nätverket som grundades 2009 är en av de största videoproducenterna på Youtube och har mer än 55 000 kanaler på videosajten.

Belgisk morgontidning i rasistatack mot Barack och Michelle Obama

Den belgiska morgontidingen De Morgen anklagas för att spela på rasistiska stereotyper när de photoshoppade Barack och Michell Obama till apor, berättar brittiska Metro.
Publiceringen skedde i samband med att presidentparet ska besöka Belgien med anledningen av minnesdagen av första världskrigets inledning.

"Låt den rätte komma" in blir teater i London

John Ajvide Lindqvists skräckroman blir teater med manus av Jack Thorne. Premiären blir den 26 mars på Apollo, teatern där taket föll in i december. Westminsters kommun, som ansvarar för byggnadssäkerheten i kommundelen, försäkrar dock att det inte kommer att inträffa igen meddelar tv-kanalen ITV.

Patrick Ekwalls anklagelse mot David Hasselhoff: "Han kände inte till Zlatan"

23 minuter in i måndagskvällens Hasselhoff frågar programledaren David Hasselhoff Patrick Ekwall om han har en person som han har en speciell yrkesmässig relation med.
Ekwall svarar: "Det finns en kille som heter Zlatan Ibrahimovic".
– Jag är inte helt hundra på att han visste vem Zlatan var, faktum är att jag är rätt säker på att han inte visste det, säger tv-profilen till Expressen.

Pinterest förbereder skräddarsydd annonsplattform

Den sociala moodboard-sajten Pinterest kommer att lansera ett skräddarsydd annonsplattform basera på användarnas intressen. Plattformen kommar att lanseras under andra kvartalet i år och intresset från annosörer är överväldigande, berättar Adweek.

Huffington Post skrinlägger lansering i Ryssland

Huffington Post skulle öppna en edition i Ryssland i år, men har beslutat att skjuta på lanseringen på grund av den politiska situationen i landet, berättar The Drum.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.