Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Filter-profiler gör om ridmagasin

Publicerad: 16 april 2013, 14:45

Omslag med ny design från Hippson.

Nu ska ridsportmagasinet Hippson göras om. För omgörningen står bland andra Tobias Regnell, grundare av Offside och Filter.


Arbetsgruppen för Hippsonuppdraget på Offside Press består av Filter-ad:n Ola Carlson, grafiska formgivaren Jenni Carström, samt vd Tobias Regnell, grundare av Offside och Filter.

Behovet av en omgörning har vuxit sig allt starkare i takt med att marknaden förändrats.
– Bland annat kommer tidningen ut i ett mindre, mer läsvänligt format. Vi vill att produkten ska vara unik designmässigt. Den kommer också att innehålla mer fördjupande texter, och bli ännu nördigare. Våra läsare är kunskapstörstande och vill veta mer, något vi bland annat sett i sociala medier kopplade till webbtidningen, säger Anki Yngve, chefredaktör för Hippson, till Resumé.

Redesignen av pappersmagasinet innebär också att delar av det redaktionella materialet flyttas till webbtidningen, på hippson.se. Det handlar om delar som nyheter, tävlingar, frågespalt och kändisjournalistik. Även packningsgraden i tidningen minskas i syfte att höja läsupplevelsen och öka annonsvärden.

Första numret med den nya designen kommer ut i augusti.

Linda Myrin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.