Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Finansdepartementets infochef till Citybanan

Publicerad: 27 februari 2008, 14:57

Eva Rådmark Herrder gör sin sista arbetsdag som informationschef på Finansdepartementet den 15 april. Därefter basar hon över Citybanans informationsavdelning med tio anställda. – Det viktigaste är att informera dem som berörs av bygget, säger hon till Resume.se.


Eva Rådmark Herrder.

Citybanan är med en mångmiljardbudget det mest omfattande järnvägsprojektet i Sverige på länge och det största i Stockholm på 137 år. Även om man undviker grundvattenläckor, Rhoca Gil och kraschade borrkronor så kommer Citybanan med stor säkerhet att bli en känslig fråga för stockholmarna.

Och det blir Eva Rådmark Herrder, som innan Finansdepartementet var SL:s presschef i tio år, som ska hantera frågorna från press och allmänhet. Hon har redan börjat arbeta deltid på Citybanan och gör sin sista arbetsdag på Finansdepartementet den 15 april.

Vad blir den viktigaste uppgiften?
– Det viktigaste är att informera de boende och näringsidkare som berörs av bygget lokalt. Vi ska ha tre informatörer på södra delen av bygget och tre på norra delen, bland annat. Det är väldigt viktigt att arbeta nära människorna här, säger hon till Resume.se.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.