söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Finansmarknadsministern startar podcast

Publicerad: 20 juni 2022, 07:20

Max Elger, ibland av misstag kallad Mats, är Sveriges kanske minst kända minister. Nu har han startat en podcast för att stärka sitt eget varumärke och ge insyn i livet som statsråd.

Ämnen i artikeln:

RegeringenPodcastNyheterPolitisk kommunikation

Alicia Price

alicia.price@resume.se


När Resumé får prata med finansmarknadsministern är han på väg från ett möte med pensionärer i Motala, där han varit på besök för att prata om bedrägerier. Innan vi börjar prata podcast så noterar han att han, för första gången, åker under Göta älv.

Max Elger (S) är Sveriges kanske minst kända minister – så till den grad att hans namn flera gånger skrivits ut fel av stora medier, och han blivit Mats Elger. Den frågan har drivits under hashtaggen #KännIgenMax.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Instagram är blockerad under “Visa våra partners”.

Nu startar ministern alltså en podcast. Han har inhandlat inspelningsutrustning och spelat in ett pilotavsnitt.

– Det känns som rätt sak att göra i den tid vi lever. Allt fler lyssnar på poddar, det är ett sätt att nå ut på och det vill jag ju göra. Det handlar först och främst om att få genomslag för våra idéer, men det kan också vara intressant för lyssnare att ta del av mina reflektioner.

Vad kommer podden handla om?
– Jag kommer prata om dagsaktuella ämnen med kolleger, och förhoppningsvis få gehör för de idéer vi i partiet vill nå ut med inför valet. Sedan kommer jag också prata om vad som försiggår bakom kulisserna i regeringskvarteren.

Podcasten görs helt utan guidning från produktionsbolag eller rådgivare.

– Inspelningsutrustningen kostar oerhört lite, så vi kör på gehör och testar oss fram. Jag har ingen ambition att ta hjälp av externa rådgivare - men man får gärna höra av sig till oss om man vill hjälpa till - dock har vi ingen ersättning att erbjuda, säger Max Elger med ett skratt.

Många poddar tar avstamp i aktuella frågor och då blir ju innehåller politiskt per automatik, och även så i Max Elgers podcast. Kanske än mer så för att han kommer gästas av kolleger från regeringen.

– Jag hoppas att det blir spännande att lyssna på, jag tycker själv att det är spännande att spela in. I värsta fall blir det lite nyheter från insidan, men det brukar inte råda brist på ämnen att diskutera, speciellt under ett valår. 

Du är kanske Sveriges minst kända minister - är det här ett initiativ för att ändra på det?
– Min ambition är att att avlägsna mig från den positionen, men jag vet inte hur framgångsrik jag har varit hittills. Om inte annat blir det här en chans att ge inblickar i yrkesvardagen för ett statsråd, säger han.

– Jag ser fram emot det här och hoppas att det kan bli lite insiderhemligheter som diskuteras.

När det kommer till den egna podcast-konsumtionen så har Max Elger en given favorit.

– Det politiska spelet, de har hållit på så pass länge att de känns som goda vänner. 

Andra politiker som har podcasts är USA:s tidigare president Barack Obama, som poddar tillsammans med Bruce Springsteen, och den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har podden ”God Ton” tillsammans med Per Lindgren.

Hittills har bara en trailer kommit ut, men premiäravsnittet är på väg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev