Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Finska raceress sinkar storaffär

Publicerad: 18 september 2008, 09:34

Konkurrensverkets prövning av Bonniers köp av Canal Plus går trögt. Problemet finns i Finland, där Bonnier blir dominerande på premium-tv.


Foto: Resumé

Bonnier AB äger Finlands största reklam-tv-bolag MTV3. På betal-tv-sidan är Canal Plus störst i Finland, Viasats TV1000 är försumbara i konkurrenssammanhang.

Däremot har MTV3 en mansinriktad betalkanal, Maxi, som har Formel 1-rättigheterna för Finland. Motor är stort i Finland och Formel 1 i synnerhet.

Därför menar kritikerna att Bonnier med alla Canal Plus rättigheter samt MTV3 Maxis Formel 1-rättigheter får en dominerande ställning inom premium-tv.

När Bonnier köpte Canal Plus i våras för 3,2 miljarder av skuldtyngda Prosieben Sat1 förutsatte köpet Konkurrensverkets godkännade. Konkurrensverket har förlängd tid till prövningen, men måste ge ett besked inom några veckor.

För Sveriges del väntas inte konkurrensen försämras, här slåss även i framtiden TV1000 med Canal Plus i premiumsegmentet.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.