Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Firar 75 – med blinkande rubriker

Publicerad: 9 september 2008, 07:18

Amerikanska Esquire firar 75 år med att titta in i framtiden. Omslaget har elektroniskt tryck som blinkar "The 21st Century ... Begins ... Now."


Jubileumsnumret av Esquire som kommer i oktober har planerats i 16 månader. Det blir inga återblickar på magasinets anrika historia utan det är framtiden som gäller när man firar 75 år.

Redan för sju år sedan experimenterade man med att ha rörliga rubriker med hjälp av e-link på omslaget men då var inte tekniken mogen, enligt Esquires chefredaktör David Granger.

Omslaget har blivit möjligt med ett samarbete med företaget E-Ink som ligger bakom Amazons läsplatta. Men det fanns flera problem: hur skulle man få in et batteri i omslaget, hur skulle omslaget klara tryckningen och hur skulle det komma helt till tidningshyllorna.

10000 ex trycks och jubileumsnumret blir lite dyrare men det täcker knappast kostnaderna. Ford har gått in som sponsor och får historiens första magasinsannons med stöd av E-ink.

Enligt Adage som sett tidningen har omslaget dock blivit mer flash än innehåll. Spännande men fortfarande i början av sin utveckling.

Redan nästa år hoppas Esquire att det kan visa upp nästa rörliga magasinsomslag.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.