Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler än hälften bort från Veckans Affärer

Publicerad: 17 september 2013, 12:03

Kraftiga besparingar ska rädda Veckans Affärer

Foto: Andreas Elgstrand

Layouten och reportertjänster läggs ut på frilansare och säljkåren minskas. Så vill Mikael Nestius, vd för Bonnier Business Media Sweden, rädda kristidningen Veckans Affärer.


Ämnen i artikeln:

Veckans Affärer

Under ett möte idag informerades de anställda på Veckans Affärer om ledningens planer på omorganisation för att rädda den krisande affärstidningen.

Om ledningen får sin vilja igenom kommer hela layouten att läggas ut på frilansare och samtliga reportrar utom en kommer att få gå på grund av arbetsbrist. Vidare kommer en annonssäljare och den ende anställde på repron att sägas upp.

– Jag kan inte säga att det blir så här, eftersom vi nu ska förhandla omorganisationen med vår journalistklubb och när det gäller tjänstemännen centralt med Unionen, säger Mikael Nestius.

Förhoppningen är att det på det här sättet ska gå att rädda Veckans Affärer som blöder svårt på grund av dåliga annonstillströmning, vikande prenumerantstock och höga kostnader.

– Vi tror på tidningen och har övervägt det här noga, säger Mikael Nestius. Det här ska räcka för att hålla Veckans Affärer vid liv.

Några planer på att minska antalet sidor eller gå över till månadsutgivning finns enligt Mikael Nestius inte.

Förhandlingar med journalisklubben ska inledas snarast och förhoppningen från ledningen är att förhandlingarna ska vara avslutade inom en månad.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Veckans Affärer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.