fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Flest negativa kommentarer på Twitter under Almedalen

Publicerad: 4 juli 2018, 17:14

Edward Blom och negativa inlägg på Twitter. Det är två av dagens trender i Almedalens sociala medier.

Ämnen i artikeln:

SpringtimeNotifiedAlmedalen 2018

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Det märks att Edward Blom kommit till ön. Hans arga tweet efter att ha blivit utkörd från ett mingel för att hans son druckit läsk i ett vinglas har retweetats mest under onsdagen. I övrigt är det fortsatt mycket engagemang för i integrationsfrågan och inlägg från extremhögern som engagerar på Twitter.

Migrationspolitik är som sagt ett fortsatt populärt ämne i de sociala kanalerna och en av de mest använda hashtagsen under politikerveckan. Bostadspolitik seglade under onsdagen upp på listan, men i topp ligger fortfarande organisationen Fler unga med 400 inlägg som taggats med deras hashtagg.

Edward Blom engagerar mest även på Instagram precis som vanligt här i Almedalen, denna gång i form av en vacker solnedgång över Visby. Att selfies med Petter Stordalen är populärt även i år har vi sett bevis på under veckan men nu även på listan över de mest gillade Instagrambilderna. Även en bild på Annie Lööfs fotbollsengagemang i en Sverigetröja under matchen får många likes.

– Edwards Bloms Instagrambilder hamnar varje år i topp över Almedalens mest gillade bilder, vilket inte är så konstigt eftersom han har drygt hundratusen följare. Jag är däremot lite förvånad att vi inte sett fler influencers och kändisar på de här topplistorna eftersom det är massvis av dem här på plats i år, säger Karin Bäcklund, digital strateg på Springtime.

Mest omnämnd under Liberalernas dag blev såklart Jan Björklund. NMR nämns fortsatt mycket och Fler unga syns även på denna topplista.

Tidigare studier har visat att känslor i inlägg påverkar hur delade och likeade det blir. Under Almedalsveckan ser vi att negativa tweets får i snitt 33% fler retweets än positiva. När det gäller likes, så är skillnaden ännu större där negativa tweets har hela 59% fler likes än positiva.

– Känslor engagerar folk att dela och gilla saker online, det vet vi redan, men att negativa tweets har så pass mycket mer engagemang än positiva formar det digitala landskapet och gör det mer exkluderande och hatiskt, Adam Hjort, Head of Sparkle.

Denna skillnad är tydligast på just Twitter, som har betydligt större andel negativa inlägg än till exempel Facebook och Instagram.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev