Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Flinkenberg stal 10 medarbetare från Bonnier

Publicerad: 9 april 2008, 09:00

Charlotta Flinkenbergs nya redaktion består inklusive henne själv av 14 personer. När hon nu presenterar alla står det klart att 11 av 14 är tidigare medarbetare på Bonnier Tidskrifter. – Det är roligt, säger vd Ulrika Saxon om personaltappet.


Charlotta Flinkenberg.

I dag presenterade Charlotta Flinkenberg redaktionen för sin nya tidning ”Charlotta” som ska släppas under våren. Redaktionen består av totalt 14 personer, inklusive henne själv. Hon har värvat friskt från sin tidigare arbetsgivare Bonnier Tidskrifter.

Från Glamour kommer ad:n Anna Ehlén, modechefen Hulda Andersson (tidigare Stenwall) och bildredaktören Rose-Marie Söderlund.

Från Damernas Värld plockar hon formgivaren Kristin Baatz och stylisten Csilla Vincefi Nee, som också arbetat för DV Mode och Veckorevyn. Veckorevyn tappar också skönhetsredaktören Lisen Sundberg.
Inger Larsson, formgivare på Family Living, går också till Flinkenberg liksom Jenny Rathje, marknadskoordinator. Rathje har jobbat med Family Living och Mama.

Frilansande redaktör blir Anna Björkman, som tidigare arbetat på Mama. Amelias Josefin Andersson blir stylist.

Läs mer:

- Flinkenberg träffar Sarah Jessica Parker

- Flinkenberg till Allers – fick drömbud

Från andra mediebolag tar Flinkenberg Cosmopolitans Jenny Bergquist, som blir redaktionschef, HäntExtras AnnaClara Lindahl och Caroline Nilsson, från MnO. Inklusive Flinkenberg har 11 personer lämnat Bonnier Tidskrifter.

– Oj, var det så många? Jag trodde det var sju, åtta. Det är roligt, säger Bonnier Tidskrifters vd Ulrika Saxon till Resume.se.

Roligt?
– Ja, vi tycker alltid det är spännande när medarbetare får utmaningar och erbjudanden om utveckling. Det är en del av ett förlags utveckling – vi har nästan 500 medarbetare och när de får erbjudanden på marknaden så är det ett styrkebesked. Hon har arbetat hos oss i sex år och har lärt känna många här.

Varför lämnar så många Bonnier Tidskrifter på en gång?
– Det är en bra fråga. Det är individuella beslut som du får fråga dem om. Men jag har känslan av att Bonnier Tidskrifter upplevs som en arbetsplats som både är attraktiv och där man trivs. Oräkneliga spontanansökningar är kanske ett tecken på det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.