Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Flinkenberg träffar Sarah Jessica Parker

Publicerad: 27 februari 2008, 21:11

Charlotta Flinkenberg presenterar sitt nya magasin för mediebyråerna i april. Arbetsnamnet är Charlotta. – Första numret kommer efter sommaren. Jag reser i morgon till New York för att intervjua Sarah Jessica Parker, säger Charlotta Flinkenberg.


Charlotta Flinkenberg.

Det var i slutet av november förra året som Charlotta Flinkenberg meddelade att hon lämnade Bonnier Tidskrifter efter sex år på förlaget. Ny arbetsgivare blev Allers.

Redaktionen flyttar på måndag in på Kungsgatan 10 i Stockholm, och blir mer eller mindre granne med Bonnier-titlar som Amelia.

– Vi håller på att slutföra arbetet med vår dummy. I början av april räknar vi med att dels presentera den för några vip-kunder som vi vill ha med i första numret, dels ska vi ha en rad event där vi bland annat bjuder in medier.

Hur bedömer du tidpunkten för lanseringen, de flesta magasin backar i Orvesto och man talar om en vikande annonsmarknad?
– Det kommer att bli tufft, men min tes är att bra tidningar alltid överlever. Och vi själva har höga förväntningar på vår egen kvalité.

Vilka nätsatsningar gör ni?
– Om en månad räknar vi med presentera en ny sajt, som en smygpremiär inför den riktiga tidningen. Den ska uppdateras dagligen, men fungera som ett komplement till tidningen.

Charlotta Flinkenberg räknar med att presentera den nya redaktionen inom ett par veckor.

– Några av dem har jag jobbat med tidigare på Glamour, bland annat ad  Anna Ehlén. Det tillkommer fler personer från både Bonnier och andra förlag, men de måste först få meddela sina redaktioner.

Sarah Jessica Parker på första omslaget?
– Det kanske det blir.

Jonna Bergh Wahlström är chefredaktör på Glamour:

– Vi är nästan färdiga med vår nyrekryteringsprocess. Förutom  Anna Ehlén ska vi hitta ersättare till vår moderedaktör Hulda Stenwall, bildredaktör Rose-Marie Söderlund, säger hon.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.