Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Floppande varuhus nästa för Aftonbladet

Publicerad: 3 september 2009, 07:41

Ett konkursdrabbat varuhus kan bli drömöppningen för Schibsteds flyttgeneral Olof Brundin. Nu ser Aftonbladet över möjligheterna att flytta till Drottninggatan, granne med Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Olof BrundinAftonbladetSchibsted

Olof Brundin spanar på lokaler åt Aftonbladets chefredaktör Jan Helin. Foto: Resumé. Bilden är ett montage

Varuhuslokalen på Drottninggatan 53 i centrala Stockholm har sannerligen varit otursförföljd.

Först prövade den engelska varuhuskedjan Debenhams lyckan, som snart svek dem.

Nästa varuhus som flyttade in var Souk. Även här kom snart ett misslyckande och nu kämpar värden för att snabbt hitta en ersättare.

Som av en händelse ligger lokalen granne med Svenska Dagbladet och uppfyller därmed automatiskt Schibsteds krav på att de bägge redaktionerna ska ligga tillsammans. En enkel lösning med ett par utslagna väggar så slipper Svenska Dagbladet alls att flytta och Aftonbladet får ett drömläge mitt inne i de klassiska tidningskvarteren i Klara.

Som av ytterligare en händelse spankulerade flyttgeneralen Olof Brundin omkring i ovannämnda lokaler med ritningar och hyresvärd igår eftermiddag.

Den annars så pratglade informationschefen vill varken bekräfta eller dementera om det här nu är den slutgiltiga lösningen.

– Jag kommenterar inte mina shoppningrundor , vare sig jag handlar fastigheter eller nya promenadskor, säger Olof Brundin.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.