Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Född: Svensk Motorsport

Publicerad: 28 januari 2008, 15:04

Sverige har fått en ny motorsporttidning: Svensk Motorsport, som tidigare hette IB Motorsport. – Det är en ny tidning snarare än en relansering av den gamla, säger Hjemmet Mortensens vd Per Kjellander.


Så ser tidningen ut.

Hjemmet Mortensen står bakom Svensk Motorsport vars redaktion tidigare gjorde IB Motorsport – tidningen som köptes av VLT i slutet av 2006.

Det första numret av Svensk Motorsport kom i dag och magasinet ska komma ut varannan vecka.

– Vi har jobbat under ett år med att skapa det här nya konceptet, säger Per Kjellander.

Journalistiken ska bli vassare och modernare.

– Tidigare i IB Motorsport   var det i huvudsak resultatrapportering. Nu är det ett modernare angreppssätt där vi kommer att skriva om det som är på gång. Mer ”inför” i stället för resultatrapportering.

– Det kommer inte heller att vara uppdelat in genrer som det var tidigare. Nu handlar det om att bevaka det som för tillfället känns mest intressant och aktuellt. Det här är den enda motorsportstidningen i landet som bevakar både mc och bilsport, säger Per Kjellander.

Ambitionen är att lanseringen ska öka lösnummerupplagan och annonsintäkterna. TS-upplagan för IB Motorsport var runt 17 000 exemplar 2006.

Svensk Motorsport har också en ny sajt som enligt Per Kjellander ska ha den bästa motorsportbevakningen på nätet.

En reklamkampanj med dr-utskick är igång och tidningen kommer bland annat att marknadsföras hårt på helgens mc-mässa i Göteborg.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.