Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Foki fakturerar 30 000 kronor

Publicerad: 11 november 2009, 12:25

Videofy.me är tjänsten där du laddar upp, spelar in och tjänar pengar på din bloggs videoinnehåll. Årets mest prisbelönta bloggerska, Foki, kunde i oktober månad fakturera Videofy.me 30 000 kronor.


Foki vann pris för Årets Blogg 2009

– Det är verkligen jätteroligt att folk gillar mina videoinlägg. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig när jag började blogga för ett år sen, säger Foki till Resume.se.

Foki har cirka en halv miljon läsare i veckan. Att tjäna pengar på sin blogg tänker hon inte alls på;

– Jag ser inte ens pengarna. Jag lägger undan dem och sparar för framtiden. Just nu är det gymnasiet som gäller.

Sedan april då Videofy.me lanserades har 5500 bloggar registrerat sig för att skapa videos. Detta har genererat i 700 000 sidvisningar/vecka. Grundaren av sajten, Robert Mellberg, är naturligtvis nöjd.

– Vi är glada över vår snabba utveckling eftersom vi inte har funnis så länge. Succén bottnar i att fler och fler bloggar vill skapa video och ta del av intäkterna.

Affärsidén bakom sajten och anledningen till Fokis stora faktureringsbelopp är att alla annonsintäkter delas lika baserade på antalet videovisningar. Foki har under oktober månad producerat tio filmer på sin blogg, där hon använt Videofy.me.

– Filmerna är mellan 2-5 minuter och skildrar händelser i hennes liv. Foki är otroligt orginell, hon har skaffat sig en helt egen publik. Dessutom är hon ju både framgångsrik och belönad för sin blogg, säger Robert Mellberg till Resume.se.

Han fortsätter:
–Senaste tillskottet i Videofy.me familjen är Årets manliga blogg, Schulmania. Det är kanonkul att ännu en känd bloggare anslutit sig.

Matilda Sundåker

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.