Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fokus nota: 38,5 miljoner

Publicerad: 18 juni 2008, 08:27

Tidningen Fokus ökar upplagan och räckvidden. Men det är långt kvar till svarta siffror. Under 2007 gick tidningen back med 14,5 miljoner.


Tidningen Fokus gjorde en förlust på 14,5 miljoner 2007.

Fokus har hittills gjort förluster på 38,5 miljoner kronor. Under 2005 kom tidningen bara ut med fyra nummer och hade då stora kostnader för starten. Förlusten blev 6,1 miljoner.

Under 2006 omsatte tidningen drygt 11 miljoner och gjorde en förlust på nästan 18 miljoner. Nu har den färska årsredovisningen för 2007 kommit in. Den visar att försäljningen ökat till närmare 19 miljoner, med en förlust på 14,5 miljoner.
– Det är klart att man aldrig är nöjd med ett minusresultat. Men det här är en långsiktig plan och vi presterade bättre än budget, säger vd Lars Grafström.

Hittills har alltså tidskriften dragit på sig förluster på 38,5 miljoner kronor. När tidningen startade så garanterade ägarna tre års utgivning. Men den fristen är förlängd.
– Jag har inte fått några signaler på något annat än att tidningen kommer att fortsätta komma ut även nästa år. Det är självklart upp till ägarna, men de är nöjda med vad vi hittills presterat.

Fokus har en upplaga på 20 000 exemplar och når 45 000 läsare i den senaste Orvestomätningen.

På frågan om några andra förlag visat intresse för Fokus är Lars Grafström lite svävande.
– Jag har inga kommentarer, men det skulle vara förvånande om inte andra tycker det vi håller på med är intressant.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.