Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"För de som vill ha en guldkant på tillvaron"

Publicerad: 28 februari 2012, 12:35

Isabellas är en av de tidskrifter som är nominerade till Bästa nya tidskrift. Magasinet "älskar vardagen" och bygger på tre teman: trädgård, mat och inredning. Chefredaktören Lotte Ivarson menar att det som är vackert att se på är det som många fastnar för.


Aller-ägda Isabellas är en av de tio nominerade till Resumés pris Bästa nya tidsskrift. Resume.se har intervjuat chefredaktören Lotte Ivarson och pratat om blomlådor på storstadsbalkongen, den eftersträvande landet-känslan och hur hemmafrutrenden växer sig allt starkare. Lotte Ivarson beskriver Isabellas som inspirerande, hjälpsam och lustfylld.

Magasinet Isabellas bygger på en dansk upplaga som har funnits i tio år med fokus på trädgård, mat och inredning. I Danmark är tidnigen mycket omtyckt och även i svensk upplaga går den danska lantliga stilen hem bland Isabellas läsare, som enligt Lotte Ivarson, är alla de som vill ha en guldkant på tillvaron.

– Just nu så är den danska lantliga stilen trendig, det är en stil som väldigt många älskar. Folk odlar på balkongen i storstaden, påtar i rabatten i parken – det finns ett behov av den lantliga stilen, säger Lotte Ivarson till Resume.se

Lotte Ivarson fortsätter:

– Även hemmafu och husmorstrenden är något som lockar unga kvinnor idag. Vi vill veta var saker kommer ifrån, man vill kunna göra det mesta själv.

Isabellas har ingen specifik målgrupp, men läsaren är enligt Lotte Ivarson i huvudsak kvinna. Marknadsföringen har skött sig själv till större del, både via Isbellas Facebooksida som har fått många "likes" och en bloggtävling som tidningen anordnade vilken i sin tur utvecklades till marknadsföring för tidningen. Ute i bloggsfären finns en hel del bloggar med temat trädgård, mat och inredning som förmodligen inte var svåra att få på kroken.

– Någonting som är väldigt mycket en dröm för vissa, är en verklighet för andra läsare, säger Lotte Ivarson.

Lotte Ivarson menar att det som Isabellas levererar ska nå rakt in i hjärtat. Under samtalet poängteras ofta "det vackra" som huvudtema för magasinet, Lotte menar att just det vackra att titta på i varje uppslag är det som fångar läsaren. Det lantliga anser Lotte är det som många fastnar för.

– Isabellas är en tidning som läsarna nästan blir förälskad i, avslutar Lotte Ivarson.

Vinnaren presenteras på Resumébaren den 8 mars. De tio nominerade till Bästa nya tidsskrift är: Isabellas, Retro, Bruno, Book, ICON, Vagabond MAT, Styleby, Klassiska bussar & spårvagnar, Magasin Morberg och Rodeo.

Erika Siljendal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.