Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

För tjock för Ralph Lauren

Publicerad: 16 Oktober 2009, 05:57

Ralph Lauren-annonsen med fotomodellen Filippa Hamilton var inte bara ett misstag i photoshop. I april fick den 54 kilo tunga modellen sparken från modeföretaget för att hon var för tjock.


Ämnen i artikeln:

Ralph Lauren

Filippa Hamilton med och utan Photoshop-bantning.

Det blev stor skandal när en blogg lyfte fram Ralph Lauren-annonsen där Filippa Hamilton hade photoshoppats till oigenkännlighet. Till en början hotade företaget bloggarna med rättsliga åtgärder för intrång i upphovsrätten. Men när uppmärksamheten spreds över webben tog Ralph Lauren till reträtt, förklarade att bilden bara funnits i japanska butiker och var ett misstag.

Men vad Ralph Lauren inte sa var att man photoshoppat Filippa Hamilton eftersom hon är, ur företagets synvinkel, för tjock för deras kläder.  
I april i år fick den 177 centimeter långa och 54 kilo tunga fotomodellen sparken från företaget eftersom hon inte uppfyller kontraktet.
– Dom sparkade mig därför de sa att jag var överviktig och passade inte in i deras kläder längre, säger hon till Daily News.

Hennes advokat bekymrar sig nu för att skandalen kommer skada hennes karriär och hon själv anser att Ralph Lauren är skyldig amerikanska kvinnor en ursäkt.
– Jag är stolt över mitt utseende och anser att en förebild ska se hälsosam ut.

Ralph Lauren vill inte kommentera mer än att annonsen var ett misstag och har inget med deras relation till Hamilton att göra. Att hon fick sparken berodde enbart på att hon inte kunde uppfylla sina skyldigheter som följde med kontraktet hon hade med företaget.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Ralph Lauren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.