Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Författarna sätter press på direktörerna

Publicerad: 7 oktober 2008, 14:59

I helgen är det dags för Världens Barn-galan i SVT. Men hittills har inte insamlingen dragit in så mycket som önskat. Därför satsar Världens Barn på en annons i DI i morgon.


Jens Lapidus, Sara Kadefors och Håkan Nesser har skrivit under annonsen. Foto: Resumé

Flera av Sveriges mest välkända författare bidrar varje år med noveller till boken ”Noveller för Världens barn”. Boken säljs sedan och överskottet går till insamlingen.

Nu har flera av författarna bakom boken gått samman i ett upprop för att få näringslivet att skänka mer pengar. Målet är att de svenska företagen ska stå för 10 miljoner av de 100 miljoner som insamlingen hoppas på att få ihop.

Uppropet kommer att publiceras i en annons i morgondagens Dagens Industri. Där skriver författarna bland annat: ”Visa att ni är socialt ansvarsfulla och inser er roll som viktiga samhällsaktörer”.

Uppropet är underskrivet av: Peter Englund, Sara Kadefors, Linda Olsson, Jens Lapidus, Mats Kempe, Inger Alfvén, Niklas Rådström, Rose Lagerkrantz, Erik Lövendahl, Håkan Nesser, Heidi von Born, Jonas Hassen Khemiri och Susanna Alakoski.

– Vi hoppas att det här ska bli en näringslivsfråga och att många bidrar åtminstone med en liten summa, Titti Hildebrand pr-ansvarig på Rädda Barnen.

Har Dagens Industri bjudit på annonsplatsen?
– Nej, vi betalar, men vi fick ett bra pris.

I helgen visas Världens Barn-galan i SVT. Bakom insamlingen står en rad frivilligorganisationer. Totalt har Världen Barn samlat in 820 miljoner på 10 år.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.