Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Forma tar över Skolvärlden

Publicerad: 16 november 2009, 12:42

Det blir Forma Publishing Group som tar över Lärarnas Riksförbunds tidning Skolvärlden från årsskiftet. Papperstidningen blir månadstidning och ska samtidigt få en dagligt uppdaterad webb, och stärkas med inslag av webb-tv och sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing

Ledningen för Lärarnas Riksförbund tog i september beslutet att tidningen skulle läggas ut på en extern innehållsleverantör. Sedan dess har LR för diskussioner med ett antal uppdragspublicister.

Enligt vad Resumé erfar är det Forma Publishing Group som tar hem kontraktet med Lärarnas Riksförbund.

Den nuvarande redaktionen på tio personer är uppsagd, men några går vidare till tjänster inom förbundet. Nuvarande chefredaktören, Kerstin Weyler, blir i stället chefredaktör för Skolledarförbundets tidning Skolledaren.

Ny ansvarig för Skolvärlden blir Jane af Sandeberg, som får rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare. Nya Skolvärlden ska också ha en skara fasta frilansmedarbetare och till tidningen knyts ett antal experter i olika ämnen.

Forma Publishing Group är ett helägt dotterbolag till Hakon Invest AB.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Forma Publishing

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.