Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Förra Tara-chefen byter Bonnier mot Aller

Publicerad: 30 augusti 2013, 10:37

Foto: Pressbild.

Stina Abenius blir ny förlagsredaktör för Aller medias kvinnliga magasin. Hon har bland annat varit nordisk förslagschef och chefredaktör på Vi i Villa och chefredaktör på Bonnier-tidningen Tara.


Ämnen i artikeln:

AllerExpressenStina AbeniusTara

– Det ska bli fantastiskt roligt att få arbeta med Stina som jag ser som  en härlig kraft och en mycket duktig journalist, säger Åsa Tengvall,  publicistisk direktör på Aller media i en kommentar.

Stina Abenius har bland annat varit chefredaktör på Tara mellan 2005-2009.

Hon har  också varit nordisk förlagschef och chefredaktör på Vi i villa.

Stina Abenius har arbetat som konsult i familjeföretaget Abenius & Abenius under det  senaste året, där hon framförallt har varit verksam med digitala projekt för  Expressens magasin
– Jag är väldigt stolt över att ha fått detta  jobb på Aller media. Det är det tidskriftsförlag som utstrålar störst  kraft, optimism och gott humör i Sverige idag, säger Stina Abenius i en kommentar.

Hon kommer dock att sakna Expressen, dit hon har återkommit i olika roller under 20 år:
–  Det har varit ett jätteroligt år tillsammans med Anna-Clara Welander.  Jag älskar arbetsplatser där människor älskar sina jobb och jag både  lämnar en sådan och går till en sådan, säger Stina Abenius i en  kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.