Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Forsman & Bodenfors har inte längre några löneskillnader mellan män och kvinnor

Publicerad: 24 augusti 2022, 13:27

Leif Sorte på Forsman & Bodenfors har utplånat löneskillnaderna mellan män och kvinnor.

Foto: Forsman & Bodenfors

Forsman & Bodenfors första kreativa byrån i världen som belönas för jämställd lönesättning. Byrågruppen har inga löneskillnader på kontoren runtom i världen och får därför en certifiering av Fair pay workplace.


Ämnen i artikeln:

Forsman & BodenforsNyheterJämställdhet

New York State inför en ny lag som innebär att alla bolag med fler än fyra anställda måste vara transparenta kring de anställdas löner. Nu blir Forsman & Bodenfors den första kreativa byrån som får certifikat för jämställd lönesättning från den icke vinstdrivande organisationen Fair pay workplace.

– Den lag som kommer i New York handlar om att publicera lönespann i jobbannonser. Vi har gått längre än så och låtit en utomstående organisation gå igenom hela vår lönestruktur för att se om vi betalar olika baserat på kön. Debatten i USA har definitivt påverkat oss. Vi tycker det är helt rätt väg att gå för att långsiktigt minska löneskillnader mellan män och kvinnor och därför kändes det självklart att kunna visa vägen också här i Sverige, säger Leif Sorte, koncernchef för Forsman & Bodenfors-gruppen i Sverige.

Forsman & Bodenfors vill med det visa att de är en byrå som tar jämställdhet på allvar och tycker att tillfället är bra.

– Det känns bra i bröstet att kunna visa för mina medarbetare att vi är en byrå som tar jämställdhet på största allvar. Jag vill att både nuvarande och framtida kolleger ska känna sig trygga med att hos oss så kommer deras lön sättas efter andra kriterier än kön. 

Analysen som Fair Pay Workplace gjorde visade att Forsman & Bodenfors inte hade könsbaserade löneskillnader på de olika marknaderna förutom på en avdelning i ett land. Löneskillnaderna åtgärdades i den senaste lönerevisionen.

I USA är jämställdhet en het potatis minst sagt, har ni något ansvar som arbetsgivare där?

– Rent juridiskt är New-Yorkkontoret ett lokalt amerikanskt bolag men hela koncernen har varit inblandat i det här arbetet och alla beslut i frågan har fattats gemensamt i vår globala ledningsgrupp.

Hur har det sett ut tidigare? 

– Rättvisa löner mellan könen är inget man uppnår över en natt. I Sverige har vi arbetat för det i flera år. Det som är nytt är att en utomstående aktör nu bekräftat att arbetet burit frukt. Sedan ska man inte sticka under stol med att vår bransch historiskt, precis som i de flesta andra branscher, gynnat män framför kvinnor.

Hur har andra kontor reagerat på certifieringen? 

– Kollegerna i Asien har också varit glada och stolta över det här. För mig är det viktigt att man jobbar på Forsman & Bodenfors av rätt anledning. Vi betalar bra marknadsmässiga löner men här ska man vara för att man vill göra det bästa jobb man nånsin kan och för vår speciella kultur. Därför är det skönt att kunna minimera lönediskussionen när vi pratar med kandidater och i stället fokusera på det viktiga, säger Leif Sorte

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.