Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fortsatt goda tider på Bold – satsar på nordiskt erbjudande

Publicerad: 16 juli 2018, 08:34

Bold grundades 2011 av Oskar Carl-Fredrik af Sandeberg och Oskar Lübeck.

Under sitt sjunde verksamhetsår sprängde designbyrån Bold 50-miljonersvallen.


Ämnen i artikeln:

Oskar LübeckBold

De senaste åren har NoA-byrån Bold vuxit ut till en av Sveriges största designbyråer. 2017 utökade man sitt erbjudande i samband med lanseringen av sin motion design-avdelning, ledd av Pxlr-grundarna Martin Klint och Kristian Bjureby.

Förra året knöt man även till sig en hel drös nya kunder, däribland Hemköp, H&M, Mitsubishi Electric och Schibsted. De nya kunduppdragen ledde till att man knöt till sig en rad nya, och profilerade medarbetare, däribland seniordesignern Michael Laning som hämtades in från New York.

Precis som för hela NoA-koncernen blev året ett av fortsatt tillväxt och Bold omsatte 2017 knappt 53 miljoner kronor med en EBITDA-marginal på 21 procent. Vinstmarginalen är den största sedan byråns inledande verksamhetsår.

I Bolds årsredovisning skriver bolaget även att man under 2017 tagit ytterligare steg för att bygga ett nordiskt erbjudande genom att expandera sin verksamhet i Danmark och Norge. Kontoret i Oslo har i dag cirka 25 medarbetare.

Sett över hela den nordiska verksamheten omsätter Bold 77 miljoner kronor med en EBIDTA-marginal på 21 procent.

LÄS MER: Guld till Bold i European Design Awards

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Oskar LübeckBold

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.