Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fortsatt skral kassa för A-Com

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

A-Com fortsätter att göra förluster. Koncernen presenterade i dag en färsk delårsrapport som visar ett rörelseresultat på -14,7 miljoner kronor för perioden maj-juli.


A-Coms vd Fredrik Sandelin skriver i delårsrapporten att resultatet är i nivå med bolagets egna förväntningar. Han förklarar det dåliga rörelseresultatet med att "sommarmånaderna är lågintensiva i branschen och annonsmarknaden har fortsatt sin kräftgång även om en viss stabilitet börjar skönjas."Periodens rörelseresultat kan jämföras med samma period förra året då koncernen förlorade 12,5 miljoner kronor.Kvartalets omsättning uppgick till 94,7 miljoner kronor. En minskning från 153,2 miljoner. Man ska då komma ihåg att A-Com i dag är en klart mindre koncern än för ett år sedan varför jämförelsen haltar.För perioden som helhet gör A-Com ett resultat på +7,8 miljoner kronor. Men i den siffran döljer sig ett reavinstbelopp på drygt 32 miljoner.Alarmerande för A-Com är att deras likviditet fortsätter att försämras. Bolagets likvida medel vid periodens slut uppgick till 17,2 miljoner kronor. En minskning med 3,6 miljoner.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.