Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fortsatt utförsbacke för A-com

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Den börsnoterade reklamkoncernen A-com fortsätter att bränna miljoner. I den kvartalsrapport bolaget publicerar idag, onsdag, redovisas fortsatt minskande intäkter. Vd Fredrik Sandelin utesluter inte fler bolagsförsäljningar.


Under A-coms andra kvartal i det brutna räkenskapsåret 2002 försvann 10 miljoner kronor ur kassan. Därmed har koncernen ökat förbränningstakten till det dubbla jämfört med motsvarande period ifjol. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgår till -36,4 miljoner kronor, vilket är nästan lika illa som fjolårets -38,9 miljoner kronor.A-com minskar som väntat sin byråintäkt dramatiskt, från 102,7 till 58,7 miljoner kronor. En betydande del av nedgången är avhängig av att koncernen sålt ut ett antal verksamheter och portföljbolag. Vad som är mer alarmerande är att resultatet för kvartalet är fortsatt uselt. Förlusten för kvartalet stannade på 15,1 miljoner.A-com hade vid periodens slut 6,7 miljoner kvar i kassan. Vd Fredrik Sandelin sätter nu hoppet till fortsatta nedskärningar och en vändande annonsmarknad. Han utesluter heller inte fortsatta utförsäljningar.

Robert Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.