Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fotbollsklubben tecknar sponsoravtal värt sju miljarder

Publicerad: 28 februari 2019, 11:34

Foto: joshjdss / Wikimedia Commons

Det tyska sportvarumärket Puma kommer de närmsta tio åren att leverera kläder till fotbollsklubben Manchester City. Avtalet är enligt Financial Times värt upp till sju miljarder kronor.


För varje ny säsong fortsätter sponsringavtalen inom världsfotbollen att stiga.

I dag rapporterar Financial Times att den engelska klubben Manchester City är nära att teckna ett nytt avtal med Puma som, om uppgifterna stämmer, skulle bli det största i klubbens historia. Sponsringen gäller alla Manchester Citys, plus tre mindre samarbetsklubbar, kläder och är enligt tidningen värt omkring sju miljarder kronor över tio år. Hur mycket summan i slutändan landar på är dock fortfarande oklart då delar i avtalet är prestationsrelaterade bonusar. Puma sponsrar sedan tidigare även klubbarna Arsenal, Dortmund och AC Milan. Utöver det har man även samarbetsavtal med Rihanna och Jay-Z.

Manchester City har i nuläget ett avtal med Nike värt cirka 220 miljoner kronor om året. Trots den skyhöga summan är det dock inte det mest lukrativa sponsorkontraktet inom världsfotbollen, det sitter nämligen Manchester United på som varje år får 820 miljoner kronor av Adidas i utbyte mot att klubben bär varumärkets kläder.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.