Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fotbollstidning döps efter Marta

Publicerad: 21 maj 2008, 08:33

Damfotbollsprofilen Anette Börjesson planerar en ny tidning, uppkallad efter Umeå IK:s brasilianska stjärna Marta. – Det ligger i tiden. Det finns ju tidningar som heter Frida, Tara och Amelia, säger Anette Börjesson till Resume.se.


Marta kan bli tidningstitel.

Anette Börjesson är en av svensk damfotbolls mest meriterade spelare genom tiderna med bland annat EM-guld 1984 och sex SM-guld för Jitex i bagaget.

1987 drog hon i gång magasinet Nya Mål för vilken hon är ansvarig utgivare. Det är ”världens äldsta ännu utkommande damfotbollstidning” med en upplaga på 10 000 exemplar.

Nu sjunger dock Nya Mål på sista versen – Anette Börjesson har inte längre utgivningsbevis för titeln.

Enligt Anette Börjesson kan en nedläggning av Nya Mål bli verklighet inom kort. I så fall föds en ny tidning i höst – som kan komma att döpas efter Umeå IK:s brasilianska stjärnanfallare Marta.

Det är i alla fall vad Anette Börjesson planerar. Nyligen fick hon utgivningsbevis från PRV för titeln ”Marta Fotbollsmagasinet”. Tidningen ska komma ut med sex nummer per år.

– Det här är fortfarande i sin linda. Givetvis kommer jag fråga Marta först i så fall om det är okej för henne, även fast hon ju inte äger namnet, säger Anette Börjesson, som betonar att tidningen inte ska handla om Marta specifikt.

– Marta är bara namnet på tidningen. Det kommer att vara en fotbollstidning med lite livsstil för yngre tjejer.

Varför Marta som titel?
– Det ligger i tiden. Det finns ju tidningar som heter Frida, Tara och Amelia.

– Marta är en förebild och ikon. Även om hon inte kommer att spela kvar i Sverige så håller det namnet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.