Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

FourFourTwo lanseras i Sverige

Publicerad: 27 maj 2008, 08:03

Fotbollsmagasinet FourFourTwo finns världen över. Nu kommer en svensk edition. – Vi ska bli nummer ett, säger chefredaktören Jakob Blomqvist Wilén.


truefalse

FourFourTwo – snart i Sverige.

FourFourTwo, som ägs av Haymarket  Media Group, har funnits i 13 år och finns i 45  länder.

Snart är det dags för en svensk  edition. I mars kommer första numret av den svenska upplagan, som ges ut av  göteborgsförlaget Fit  Publishing.

– Det känns oerhört inspirerande  med ett så stort varumärke som FourFourTwo. Det finns  inget annat fotbollsmagasin i världen som går ut så brett, säger Jakob Blomqvist Wilén,  chefredaktör på svenska FourFourTwo.

Jakob Blomqvist Wilén räknar med en upplaga på 15 000  exemplar och en prenumerationsstock på 8-11 000.

Konkurrenter blir befintliga fotbollsmagasin som exempelvis Offside, men även andra tidningar som skriver om  fotboll, exempelvis Sportmagasinet.

– Det finns ett stort hål att fylla på den svenska  marknaden och FourFourTwo har stora möjligheter att  etablera sig. Vårt primära mål är att tillfredsställa  fotbollssupportrarna. Vi ska bli nummer ett, säger Jakob Blomqvist Wilén, som  tidigare varit chefredaktör för Magasinet  FotbollGuiden.

Innehållet blir en mix av internationell och svensk fotboll.

Vad är FourFourTwo:s största  styrka?
–  Den största styrkan är  varumärket och samarbetet med den tunga publishern Haymarket som jobbar nära Uefa och nära de stora klubbarna i England. Den största redaktionella styrkan är tillgången till de största stjärnorna.

Fitpublishing ger i övrigt ut  sportmagasin som Innebandymagazinet och GolfPunk.

Fotnot: Med den engelskspråkiga versionen inkluderad ges FourFourTwo ut i 45 länder. Tidningen finns i 13 separata editioner, den svenska blir den 14:e editionen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.